zdravlje

Cigareta kao međuobrok, a ne desert !

Suzdržite se od cigarete nakon jela!

Većini pušača cigareta zapravo je najslađe zapaliti cigaretu odmah nakon jela. Prema službenoj znanosti cigareta se ne preporuča nikada, no ono na što znanstvenici i liječnici posebno upozoravaju je pušenje cigarete odmah nakon jela. Prema riječima znanstvenika, cigareta nakon jela izuzetno je opasna, a njome se cijeli organizam jako oštećuje, jer to je, kako kažu, kao da ste zapalili čak 10 cigareta odjednom. Također, pušenje naročito utječe na iritaciju crijeva.

Probavni sistem djeluje na cijelo tijelo, a nikotin se vezuje s kisikom u krvi, jer se tada lakše apsorbira. Znanstvenici upozoravaju da se cigaretom nakon jela drastično povećava opasnost od raka crijeva, ali i raka pluća.

A cigaretu, ako baš morate, konzumirajte 20 minuta nakon jela!

Ni voće ne jedite odmah

Voće se obično razgrađuje u organizmu odmah, ali samo ako jedete voće odvojeno od ručka pa se voće preporuča kao međuobrok.  Ako voće jedete odmah poslije obroka, ono će ostati u tijelu zbog prethodno unijetih namirnica i otpustiti toksine u želucu koji utječu na stvaranje celulita. Dakle, jedite voće na prazan želudac ili dva sata poslije obroka.

Teško će biti promijeniti naviku i lišiti se "užitka" , ali sjetite se cijene zdravlja… Sretno!

 

 

Izvor : dnevno.hr

Podijelite s drugima Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.