zdravlje

Ljekari izdali upozorenje ženama: Ako ovo radite, tri puta su veće šanse za rak dojke!

Svi mi znamo da se broj oboljelih od raka dojke znatno povećao tokom prethodnih godina, a medicinski stručnjaci tvrde da konzumiranje mlijeka povećava taj rizik.

Nedavna studija koju je obavila grupa naučnika iz Norveške, pokazala je da žene koje piju tri šolje mlijeka dnevno, imaju čak tri puta veće šanse da obole od raka dojke, od onih koji konzumiraju samo jednu ili pola šolje dnevno.

Svi mi znamo da se broj oboljelih od raka dojke znatno povećao tokom prethodnih godina, a medicinski stručnjaci tvrde da konzumiranje mlijeka povećava taj rizik.

Po rezultatima posljednje statistike, najveći procenat oboljelih od raka dojke su imale Finska, Švedska, Velika Britanija, Kanada i Amerika. Sve ove države su lideri u proizvodnji i konzumaciji mlijeka u svijetu.

Medicinski eksperti su takođe pronašli da je procenat oboljelih od raka dojke nešto niži u državama gde je manja konzumacija mlijeka.

Trebalo bi da znate da mlijeko sadrži hormone i druge supstance koje imaju kancerogen efekat. Među njima treba spomenuti i vještački suplement vitamina D koji se dodaje mlijeku i mliječnim proizvodima.

Medicinski stručnjaci su takođe zaključili da su ljudi oboljeli od raka dojke konzumirali čak dva puta više sintetičkog vitamina D u poređenju sa drugim ljudima.

Takođe bi trebalo da znate da postoje i drugi faktori koji mogu doprinijeti raku dojke poput nezdrave ishrane, nedovoljnog konzumiranja povrća i ribe, prekomjerno konzumiranje prerađenog šećera, tijesta, svinjetine…

Nošenje brusthaltera takođe može doprinijeti razvoju kancera dojke, naročito kada je previše tijesan. Žene koje redovno nose brusthalter 12 sati dnevno imaju čak 20 odsto više šanse da obole od raka dojke od žena koje ga nose ponekad ili ga ne nose uopšte.

 

 

Izvor: depo.ba

Podijelite s drugima Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.