Od dna do brenda vrijednog 15 milijardi, J.K.Rowling i Harry Potter

Ova žena sa 17 godina nije uspjela da upiše željeni koledž. Osam godina kasnije, ostala je bez majke. Nesreća se nastavila, pa je sa 26 godina doživjela spontani pobačaj.

Taman kada je pomislila da joj se sreća osmjehnula godinu dana kasnije, kada se udala, muž je počeo da je zlostavlja. Uprkos tome, rodila je ćerkicu. Radost je, nažalost, bila kratkog vijeka, jer se sa 28 godina razvela, a zatim oboljela od teške depresije.

Imala je samo 29 godina kada je bila samohrana majka koja je živjela od socijalne pomoći. Sve to, dovelo je godinu dana kasnije do njenih najmračnijih misli – o samoubistvu.

Međutim, tada je odlučila da se posveti jedinoj stvari koju je mogla da radi bolje od bilo koga drugog, a to je bilo pisanje.

Sreća je konačno pokucala na njena vrata kada je napunila 31 godinu i kada joj je objavljena prva knjiga. Od tada su krenuli da se ređaju samo uspjesi. Do 35. godine je objavila 4 knjige i proglašena je piscem godine. Sa 42 godine, prodala je 11 miliona primeraka svoje nove knjige i to prvog dana kada se našla u knjižarama!

Ova žena je Dž. K. Rouling, autorka sage o Hariju Poteru, dečaku čarobnjaku. Sjećate li se kako je željela da izvrši samoubistvo sa 30 godina? E, pa, danas je Hari Poter svjetski brend vrijedan više od 15 milijardi dolara.

Podijelite s drugima Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.