muzika

Elemental i novi spot

Zagrebački sastav Elemental objavio je novi videospot za pjesmu „Ništa“ koja se nalazi na njihovom nagrađivanom albumu „Tijelo“ objavljenom u februaru prošle godine.

Ovo je šesti po redu video sa navedenog albuma, a prvi na kojem je sa bendom sarađivao poznati reditelj Radislav Jovanov Gonzo koji je atmosferu pjesme savršeno ekranizovao.
 
Video je imao i svoju MTV premijeru a pjevačica benda Remi je tom prilikom izjavila: “Pjesma „Ništa“ govori o jednom stanju emotivne ošamućenosti, o emotivnom limbu u kojem se čovjek nađe nakon neke stresne situacije. Kao kad se nađeš preblizu eksplozije, pa ti samo šumi u ušima… Onaj osjećaj kada si potpuno prazan, ništa te ne dotiče, ništa te pretjerano ne dira, samo se ljuljaš i obavljaš životne obaveze kao na autopilotu. Jedino što te iz toga može prenuti jest rečenica – "ostanimo prijatelji" koja često dođe kao šamar i jedino što, zapravo, osjetiš je ta neka prodorna bol – je li to razočaranje, olakšanje ili nešto treće – to ostavljamo slušateljima da si sami interpretiraju kako im paše. Kako pjesma kaže: "Pametnome dosta“. Mi jedva čekamo pustiti spot i vidjeti kakve će interpretacije biti”.
 
Elemental će 6. maja nastupiti u Beogradu u Domu Omladine, zajedno sa sastavom Kandžija i Gole Žene, a 13. jula se ponovo vraćaju u Srbiju kad imaju nastup na Zlatiboru u okviru Hills Up Festivala.

 

Podijelite s drugima Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.