kako

Savjeti stručnjaka: Parfem nanesite (samo) na jednu ili dvije tačke

Kod svakodnevne njege ponekad vam se potkradu i neke greške, pa na kraju konačan rezultat nije onakav kakav smo očekivali. Istina je da se navike teško mijenjaju, ali…

Ponekad je potrebno potruditi se, posebno ako smo u konačnici sigurni da će uroditi plodom. Evo nekoliko najčešćih grešaka koje se događaju kod svakodnevne njege.

Nanošenje pudera

Nanošenje parfema na odjeću – najbolji učinak je kada se parfem nanese na jednu ili dvije tačke, i to najbolje na vrat i iza ušiju. Nakon nanošenja parfem se ne smije trljati dlanovima, jer to uništava molekularnu strukturu parfema. Parfem na odjeći mijenja svoj miris, a uz to ukoliko se nanosi na odjeću, ostaju trajne mrlje koje se jako teško uklanjaju.

Nanošenje pudera odmah nakon kreme – ovo je najčešća greška koja se događa, i to upravo zbog nedostatka vremena za pravilno šminkanje. Krema kada se nanese na lice, treba je ostaviti nekoliko minuta da djeluje i kako bi koža upila sve hranjive sastojke. Ukoliko se ne ostavi dovoljno vremena da krema djeluje, događa se da krema ostaje na površini, a tekući puder je vrlo teško ravnomjerno nanijeti na kožu.

Upotreba regeneratora za kosu – regenerator za kosu se ne nanosi na tjeme kose, već samo na vrhove. Kosa pri tjemenu je zdrava i vrhovi su ti koji trebaju dodatnu njegu.

Nanošenje regeneratora na tjeme uzrokuje masnu kosu, te ga je dovoljno nanijeti od visine ušiju prema krajevima. Na taj način kosa će dobiti na volumenu i manje će se mastiti.
Njega vrata – često se kod redovne njege lica zaboravi područje vrata. Koža vrata je tanja od kože lica, brže gubi elastičnost, a rezultat toga je ubrzana pojava bora. Ukoliko želite usporiti pojavu bora, onda kod nanošenja dnevne kreme i kreme za sunčanje obavezno treba njegovati i područje vrata.

Hranjivi balzam

Krema za područje oko očiju – ukoliko se ujutro probudite sa natečenim očima, treba izbjegavati kremu za područje oko očiju. Najčešći uzrok natečenosti očiju je konzumacija preslane hrane koja zadržava tekućinu u organizmu. Krema za područje oko očiju također sadrži sastojke koji zadržavaju vodu u koži, stoga je treba izbjegavati kod natečenosti očiju. Bilo bi dobro kod odabira kreme za oči da koristite onu u vidu gela.

Gel je za nijansu lakši od kreme i koža ga brže apsorbira. I za kraj, ali ne manje važna je njega usana, stoga, napravite piling koristeći polumeku četkicu za zube kako biste uklonili ostatke ruža ili obojenih pića s površine. Za njegu usana, nanesite hranjivi balzam.

Izvor : oslobodjenja.ba

Podijelite s drugima Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.