yt

YouTube pokrenuo takmičenje za najbolje obrade pjesama

Poznati američki TV voditelj i producent Ryan Seacrest pokrenuo je takmičenje za najbolji cover ili obradu pjesme na YouTubeu pod nazivom Best Cover Ever. Cilj je, kako je kazao, pronaći novu zvijezdu poput Justin Biebera.

Takmičenje će voditi muzičar Ludacris i sve će se prenositi isključivo na YouTubeu. Za prvi krug, takmičari će trebati odabrati jednu pjesmu sa spiska popularnih pjesama poznatih muzičara, postaviti je na YouTube, a mentori i članovi žirija će odabrati one koji će ići direktno u drugi krug takmičenja.

Šefica originalnog sadržaja na YouTubeu Susanne Daniels kazala je kako je takmičenje inspirisano historijom YouTubea koji je pomogao mnogim amaterima da se probiju u muzički svijet.

"YouTube je najbolje mjesto za nove muzičare, a takmičenje Best Cover Ever će ohrabriti nove nade. Obrade pjesama su odličan način da se otkrije svježi talenat", istaknula je Daniels.

Ukoliko želite učestvovati u takmičenju, možete se prijaviti do 19. maja, to jest postaviti vaš cover na web stranicu Best Cover Ever.

Izvor: vijesti.ba

 

 

Podijelite s drugima Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Oznake

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.