festival

Kulturna poslastica: ‘Festival Ja BiH… Pet dana Zagreba u Sarajevu 2017.’

Festivalski program i ovaj put donosi različite umjetničke i zabavne forme, od novih hrvatskih filmova, preko izložbe, koncerata i gastro prezentacije, pa sve do kazališne predstave

Osmu godinu zaredom Udruga za promicanje kulture i umjetnosti JA BIH… iz Zagreba, u suorganizaciji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak, a uz potporu i podršku Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i Kantona Sarajevo, organizira festival Ja BiH… Pet dana Zagreba u Sarajevu 2017. koji se od 15. do 19. svibnja/maja održava na nekoliko lokacija u gradu Sarajevu.

Festivalski program i ovaj put donosi različite umjetničke i zabavne forme, od novih hrvatskih filmova, preko izložbe, koncerata i gastro prezentacije, pa sve do kazališne predstave. 

Kao i svaki put, u sarajevskom art kinu Meeting Point bit će prikazivani novi hrvatski filmovi, „Ustav Republike Hrvatske“, „Ministarstvo ljubavi“, „Trampolin“, „Generacija 68“ i „S one strane“, a u goste nam dolaze poznati filmski redatelji Rajko Grlić te Nenad Puhovski, direktor ZAGREBDOX-a.

Ove godine priređujemo i izložbu  „Konstelacije“ akademskog kipara Krešimira Katušića, poseban vid suradnje sarajevske i zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti.
Poseban dio programa jest „Zagrebački teferič“ uz Danielu Trbović, Enesa Kiševića te gastro stručnjakinje Željku Stošić i Gabrielu Ključe. 

Uz „Večer prijateljstva“ s pjevačicom Zoricom Kondža i kompozitorom Joškom Banovim, mladu soul/funk/pop-rock grupu „The A!“ te legendu hrvatskog rocka i jazza Zdenku Kovačiček, i glazbeni dio naših dana bit će reprezntativan. 

Dovodimo Zijaha A. Sokolovića i Dražena Šivka koji s predstavom „Demokracija“ nižu velike uspjehe u regiji.

U vrijeme različitih kriza, mi želimo ponoviti našu devizu da prijateljstva među susjedima trajno postoje i daju čvrste razloge i sadržaje koji naše živote i pored svega čine i mogu činiti kvalitetnijima.

Napominjemo da su osim predstave i dva rock koncerta svi ostali naši programi besplatni.

Uz poziv da nam se pridružite i da svatko odabere nešto prema svome zanimanju, želimo poručiti kako se radujemo Vašemu dolasku- saopćeno je iz Organizacijskog odbora festivala. 

Podijelite s drugima Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.