konferencija

KREATIVNA REPUBLIKA OD 07. do 09. SEPTEMBRA ZASJEDA U BIHAĆU

24 SATA: KREATIVNA REPUBLIKA OD SUTRA ZASJEDA U BIHAĆU; SARAJEVO DOBIJA MIKSER HOUSE; NAJVEĆA VIDEO KONFERENCIJA U ZAGREBU; BUSINESS CAFÉ – NA PUTU DO VRHA; SPORTO AWARDS U PARTNERSTVU SA EVROPSKIM SPONZORSKIM UDRUŽENJEM…

U BIHAĆU SUTRA POČINJE OVOGODIŠNJE ZASJEDANJE KREATIVNE REPUBLIKE

Od 07. do 09. septembra 2017. godine, Centar za razvoj ideja “Poligon” i Muzej Prvog zasjedanja AVNOJ-a će u Bihaću okupiti predavače iz poslovnog svijeta, kreativne i komunikacijske industrije na konferenciji Kreativna Republika. Vodit će se rasprave i prezentirati rješenja i novi trendovi, ali, prije svega, stvarati opuštena atmosfera kreativnosti po kojoj sama konferencija odskače od sličnih okupljanja. Pored svega, konferencija je tu da vam pruži i zagarantovanu zabavu.

Vizualni identitet i headline Svaki početak je lak osmislio je Slavimir Stojanović Futro, ne komplikujući jednostavno. Slavimirovi najbolji radovi bit će predstavljeni na izložbi u Gradskoj galeriji Bihać koja će biti organizirana u sklopu Kreativne Republike.

Prijave su na www.kreativnarepublika.com.

U PETAK UVEČE OTVORENJE SARAJEVO MIKSER HOUSE

Sarajevo će za dva dana doživjeti bar dio sijaja kojim ga je obasjalo otvaranje Zimskih olimpijskih igara Sarajevo84. Tako otvaranje Sarajevo Mikser House za petak najavljuje Almir Kurt Kugla, Art Director projekta.


Ovo je veliki događaj za glavni grad Bosne i Hercegovine, cijelu državu i region uopće. Jedna potpuno nova energija koja bi mogla preporoditi Sarajevo. Mjesto za afirmaciju mladih umjetnika i umjetnosti u cjelini, mjesto na kojem će se urbani dio sarajevske populacije susretati, razmjenjivati ideje i afirmirati sve svoje vrijednosti. Ako je Mikser House preporodio Beograd, zašto ne bi i Sarajevo?

24 SATA DOVODI U ZAGREB NAJVEĆU VIDEO KONFERENCIJU!

U suradnji s prestižnom svjetskom udrugom novinskih izdavača (WAN-IFRA), 24sata u listopadu organizira Video Action Days.

Ovo je novo veliko priznanje za cijeli tim 24sata. U posljednje dvije godine pokrenuli su video revoluciju na hrvatskom, ali i regionalnom tržištu te osvojili sve digitalne platforme.

02.08.2017., Zagreb – Video redakcija 24sata. DKS_56159896
Photo: Danijel Berkovic/PIXSELL

“24sata je role-model kolegama iz cijelog svijeta. Svjetska udruga izdavača povjerila nam je da u Zagrebu budemo domaćini njihove prve konferencije o eksploziji videa,” rekao je direktor Styrije za Hrvatsku Boris Trupčević.

Konferencija je prilika za sve poduzetnike da upoznaju najnovije trendove u svijetu videa. Na Video Action Days možete naučiti sve o organizaciji videotima, proizvodnji sadržaja i monetizaciji uspjeha.

Konfrencija će biti održana 2. i 3. listopada u Kaptol Boutique Cinema & Baru. Ulaznice možete nabaviti na web stranici događaja.

40. BUSINESS CAFÉ – NA PUTU DO VRHA

U četvrtak 14. rujna 2017. u restoranu Spoon u Zagrebu od 18 do 21 sat održat će se 40. Business Café sa temom – Na putu do vrha.

Svoje uspone i padove s učesnicima će podijeliti Biljana Cerin, stručnjakinja za informacijsku sigurnost i upravljanje rizicima, vlasnica tvrtke Ostendo Consulting i članica Upravnog odbora ISC², Tomislav Krajačić, vlasnik i glavni kreativni direktor marketinške agencije Kofein te Siniša Drobnjak, osnivač tvrtki S.D. Informatika, Dentalni megastore i uniGluko te dio priče Digital Smile Akademije i restorana Il Camino.

Ulaznice se mogu nabaviti jednostavnom uplatom od 200 kn (pdv uključen) na žiro račun tvrtke Business Café d.o.o. HR6823600001102169697. Nakon uplate potrebno je javiti se na info@zaokret.com i račun posjetiteljima stiže mailom te služi kao ulaznica.

ZAJEDNO JAČI: SPORTO AWARDS U SARADNJI S EVROPSKIM SPONZORSKIM UDRUŽENJEM

Organizatori #sporto2017 najavljuju nadgradnju odnosa sa svojim dugogodišnjim partnerom – Evropskim sponzorskim udruženjem (ESA). Time žele dodatno utvrditi vjerodostojnost Sporto Awards, poširiti prepoznatljivost nagrade ESA Best of Europe i doprinijeti rastu sponzorskog znanja u Evropi. Prijave u svim Sporto Awards kategorijama pregledat će i ocijeniti međunarodni stučni žiri među kojima će biti i dva člana ESA: Toby Hester, dobar poznanik Sporto konferencije i William Fenton, između ostalog i predsjednik takmičenja belgijskih sponzorskih nagrada. Žiri će raditi po unaprijed određenim kriterijima usklađenim i prilagođenim sa ESA Excellence Awards.

WARC NAGRADE OBJAVILE POBJEDNIKE U KATEGORIJI EFIKASNIH STRATEGIJA SADRŽAJA

Kampanje za Malezijski KFC, Knorr, MS Limited Australia i Lockheed Martin osvojile su zlatne nagrade u kategoriji efikasnih strategije sadržaja na WARC nagradama 2017., novom globalnom natjecanju za efikasno korištenje novih marketinških disciplina. Žiri je također dodijelio i tri srebrene i pet bronzanih nagrada.

Od 12 pobjedničkih kampanja, četiri su iz Australije, a među ostalim pobjedničkim kampanjama su dvije globalne kampanje, dvije evropske kampanje, te po jedna iz Kine, Malezije, UAE i SAD-a. McCann-ove agencije su se pokazale kao najuspješnije, sa četiri pobjedničke kampanje koje su prijavili njihovi uredi u Melbourneu, New Yorku i Šangaju.

Izvor: media-marketing.com

Podijelite s drugima Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.